viernes, 16 de marzo de 2012

A semente da soia , un producto moi san !

Xuntos, aceite e contido de proteínas contan son o 60% aproximadamente do peso seco da soia; proteína 40% e aceite 20%. O resto componse de 35% de carbohidratos e preto do 5% cincenta. Cultivárelos comprenden aproximadamente 8% casca de semente, 90% cotiledóns e 2% eixes de hipocótilo ou xerme.

A soia é un alimento moi rico en proteína. Algúns dos seus derivados consúmense en substitución dos produtos cárnicos, xa que a súa proteína é de moi boa calidade, case equiparable á da carne. Os adultos necesitan inxerir coa dieta 8 aminoácidos (os nenos 9) dos 20 necesarios para fabricar proteínas. As proteínas máis completas, é dicir, con todos os aminoácidos necesarios, adoitan encontrarse nos alimentos de orixe animal. Non obstante a soia achega os 8 aminoácidos esenciais na idade adulta, aínda que a achega de metionina sexa algo escasa; pero isto pode compensarse doadamente incluíndo cereais, ovos ou lácteos na alimentación diaria.

A maioría da proteína de soia é un depósito de proteína relativamente estable á calor. Esta estabilidade á calor permite resistir cocción a temperaturas moi elevadas a derivados da soia tales como o tofu, o xugo de soia e as proteínas vexetais texturizadas para ser feitas.

Os principais carbohidratos solubles, sacáridos, de soia madura son: o disacárido sacarosa (2,50-8,20%), o trisacárido rafinosa (0,10-1%) composto por unha molécula de sucrosa conectada a unha molécula de galactosa, e o tetrasacárido estaquiosa (1,40-4,10%-4,10) composto por unha sucrosa conectada a dúas moléculas de galactosa. Os oligosacáridos rafinosa e estaquiosa protexen a viabilidade da semente de soia do desecamento pero non son dixeribles e polo tanto contribúen á flatulencia e molestias abdominais en humanos e outros animais monogástricos. Os oligosacáridos non dixeridos son degradados no intestino por microbios nativos producindo gases tales como dióxido de carbono, hidróxeno, metano, etc.

No hay comentarios:

Publicar un comentario